Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Cooking Secret Santa...


Εεεε κανεί ρε κοπέλια… Αφού η γκρήνερη είπεν σας που τες 19 Δεκ. ως τες 24 Δεκ., να κάμετε δημοσίευση τα δωροπόστ σας… Ήνταλως εσιασιάρετε ούλοι τζιαι εκάμετε τα μάνι-μανι;; Αγχώσετε με… Καλά, κανένας σας έννεν της τελευταίας στιγμής;;; Τς τς τς…

Τι να κάμω το γέριμο το πουλλί;;; Επέταξα χάλουππα-χάλουππα στο σουπερμάρκετ να πιάσω τα υλικά για το δώροποστ μου… Αλλά αγαπητή μπλόκερ, γιου χαβ του μπη πέησιεντ εντ γουέητ … Γκουντ θήνγκς καμ του δόους χου γουέητ που λαλούν και οι εγγλέζοι…

Έπιασα που λες αγαπητή μπλόγκερ τα εξής για το δώρο σου…

20 γαρίδες… τικ
Σκόρδα… τικ
Μαϊντανός… τικ
Βούτηρο… τικ
Βούτηρο… τικ
Βούτηρο… τικ
Βούτηρο… τικ
Τσίλι… τικ
Αλάτι… τικ
Πιπέρι… τικ
Πατάτες… τικ
Πατάτες;;; Τι πατάτες;;; Μακαρόνια … τικ
Ψωμί… τικ
Ψωμί;;; Ήντα ψωμι ρε;;; Ψωμί με μακαρούνια;;; Όι μάνα μου…
Ααα το βούτηρο έκαμα το τικ;;;;


Ας αρχίσουμε με τα δύσκολα.. Καθαρίζω τις γαρίδες... Τέλια όμως…



Δώσε προσοχή στο εξής μαύρο σκατούι… Το αφαιρώ προσεκτικά τραβώντας το…



Τις αφήνω στην άκρη μέσα σε ένα μπολ με πάγο και φέτες από λεμόνι…



Λιώνω 4 σκελίδες σκόρδο … Μεν μου αρχίσεις ότι βρομεί… το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες… επίσης μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, διώχνει τα κουνούπια τους βρικόλακες… Το βάζω στην άκρη…



Ψιλοκόβω το μαϊντανό…



Ο μαϊντανός έχει τονωτικές, διεγερτικές, ορεκτικές, ανακουφιστικές και καθαρτικές ιδιότητες. Είναι πράσινος γι’ αυτό και νιώθουμε ωραία όταν τον ψιλοκόβουμε… επίσης κάνει κρίτς κρίτς.... τον βάζω στην άκρη...



Βάζω 45 γκραμς βούτυρο μέσα στο τηγάνι και 60 εμ-ελ λάδι καλό…


Τα βάζω σε μέτρια φωτιά και περιμένω να λιώσει το βούτυρο...



Καθώς περιμένουμε αγαπητή μπλόγκερ, θα ανοίξω ένα μπουκάλι Tokaji…


Και επειδή διάβασα ότι κάνεις μαθήματα οινολογίας, ας πούμε δύο λόγια για το Tokaji.

Κατ’ αρχάς το κρασί προέρχεται από την Ουγγαρία και συγκεκριμένα τη περιοχή Tokaj, σαπράης-σαπράης. Το κρασί αυτό παράγεται από πάππου-φιλίππου και το τάρκετ μάρκετ του περιλάμβανε, τους βασιλιάδες Λουί XIV και XV της Γαλλίας, την βασίλισσα Βικτώρια, τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ, τον Στράους, τον Βολταίρο, τον Ναπολέοντα, τους Ρομανόφ... γιου γκοτ δε πόηντ… το κρασί δεν είναι ότι κι ότι… Ιτ ης δε κίνγκς γουάην…

Άκου τώρα τι έγινε… Κάπου κοντά στο 1947, όταν η Ουγγαρία ασπάστηκε τον κουμμουνισμό με το έτσι θέλω, αι κουμουνισταί ήθελαν να πίνουν τζιαι τζιείνοι το κρασί που έπιναν οι Ρομανόφ. Όντας χώρκατοι τζιαι λάκκοι, αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής. Αντί να αφήσουν τους ανθρώπους να κάμνουν το κρασί τους όπως ηξέραν, είπαν τους “Οχι, εμείς αι κουμμουνισταί γνωρίζομεν καλυτερα πως πρέπει να γίνεται το κρασίν επειδή είμαστε παντογνώσται και οι καλύτεροι”. Αποτέλεσμαν: Αντί για κρασίν εκάμναν ξύδιν… Ένηγουέη… όταν αι κουμμουνισταί αποσύρθηκαν από την Ουγγαρία αρχές του 1990, αι καλοί καπιταλισταί εδώκαν μέσα και ξανάρχισαν την παραγωγή καλού κρασιού. (Θυμίζει σου κάτι;;;)

Συνεχίζω... Βάζω στο τηγάνι το τσίλι, το μισό σκόρδο αφήνω σε μέτρια φωτιά για τρία λεπτά… Παναΐα μου άρχισε τζιαι μουσκομυρίζει…



Μετά προσθέτω τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο…



Μαγειρεύω για τρία λεπτά, προσθέτω ένα σφηνάκι Tokaji και αφήνουμε για ακόμα 4 λεπτά…



Προσθέτω το μαϊντανό, αλατοπίπερο....



Εντ βουαλά....


ΩΩωωωωω .... και βασιλικό ποτήρι....


και κρασί για βασιλιάδες ( και βασίλισσες)...



Λοιπόν αγαπητή Georgia, εποφκάλτηκα όπως εκατάλαβες να σου κάμω τούτο το πιάτο,αλλά το ευχαριστήθηκα... Απόλαυσε το… και κόψε τες ζιβανίες, άρκεψε τα κρασιά...

Οι υπόλοιποι, πούτ γιούορ σπούνς ντάουν…

Χρόνια σου πολλά, καλά Χριστούγεννα και να σου φέρει το 13 ότι έχεις στο γουίς λίστ σου…


21 σχόλια:

  1. Να αφήκω το πιρούνιν κάτω α? :-(

    Όμορφο δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν και επιτυχία... Αν και έπεσα έξω στην ποσότητα....;)

      Διαγραφή
  2. Άνοιξες μας την όρεξη μας πρωί πρωί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμάνα μου έτσι πράματα πρωί πρωί. Μπρόβο πεκατσομάειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wow! Εξαιρετικό!!!
    Είναι το πιο τέλειο δώρο που θα μπορούσα να πιάσω!!!! :D

    Εν έσσιει κάτι πιο ωραίο από ένα φαγητό, ένα καλό κρασί και μια ιστορία!!!

    Ευχαριστώ πάρα πολύ Πεκάτσα μου! Καλά Χριστούγεννα!!! και όντως το καλό πράγμα αργεί να έρθει! :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω... Εχάρηκα που σου άρεσε... Αν τύχει και δώσεις πάνω σε τοκάι σε καμία κάβα, πιάσε μια μπουκάλα και θα με θυμηθείς...

      Άτε πάω να πλύνω τα ατζιά γιατί υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά από σκόρδο στο σπίτι....

      Χο χο χο.... Μεεεεεεεεερη Κριιιιιιιστμας....

      Διαγραφή
    2. Εσημείωσα το κρασί! ;). Εμπήκες σε πολλή φασαρία η αλήθεια! [ακόμα γελώ με την ιστορία με τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό :).]

      και πάλι ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
  5. Μα εχεις έτσι ταλέντα ρε Πεκάτσα τζαι εκρατας τα κρυφα;;;; :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό καλό...τι ενόμισες;; Να ανοίξουμε τα χαρτιά μας που τα τωρά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαινεται πολλα ωραιο, αλλα... πολλυ λαϊ ρε κουμπαρε :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οοοιι ρε Γεωργια ετσι δωρο....δηλαδη εκαμες την αμπελι...μπραβο πεκατσα..! εχορτασεν τζε με το παραπανο η κοκονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεκατσα μπραβο σου. Εν σε ειχα παντως για ετσι μαειρα ανεβηκες πολλα με τουτο το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...