Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συζήτηση χαμηλής πτήσης ...




Το πιο κάτω άρθρο δημοσιεύτηκε από την κυρία Γκιούροβα στην φυλλάδα του ΑΚΕΛ. Με κίτρινο παρουσιάζεται αυτούσιο το κείμενο. Η επιλογή χρώματος είναι εντελώς τυχαία...

Γκιούροβα:
Σεβόμαστε τον πόνο των μανάδων και των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και τους ξεχωρίζουμε από εκείνο το φανατικό συνονθύλευμα, που έχει ξεφύγει πλέον, και με τρόπο αυταρχικό και φασιστικό θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους, καταλύοντας ό,τι ιερότερο έχει αυτός ο τόπος. Τις αρχές της δημοκρατίας και των νόμιμων θεσμών που λειτουργούν σε ένα κράτος.


Πεκάτσα:
Μήπως υπαινίσσεστε ότι είναι αυταρχικό και φασιστικό το σύνταγμα μας;


Σας παραπέμπω στο πιο κάτω:

Άρθρο 19 του Συντάγματος της ΚΔ,

1.  Έκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ’ οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.

2. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της ληψεως και μεταδόσεως πληροφοριών και ιδεών άνευ επεμβάσεως οιασδήποτε δημόσιας αρχής και ανεξαρτήτως συνόρων.


Και πριν πεταχτείς στην παράγραφο 3 του άρθρου 19, σου απαντώ ότι με τον τρόπο που διαδηλώνουν οι αγανακτισμένοι, δεν υπάρχει καμία απειλή για την ασφάλεια της Δημοκρατίας ή της συνταγματικής τάξης ή της δημόσιας ασφάλειας ή της δημόσιας τάξης ή της δημόσιας υγείας ή των δημοσίων ηθών.


Υπενθύμιση το σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας δεν είναι το ίδιο με το καταστατικό του ΚΚ ΑΚΕΛ. Έχουν διαφορές.


Γκιούροβα:

Έριξαν τη μάσκα οι καθοδηγητές των λεγόμενων «αγανακτισμένων» και διαπιστώνουμε συχνά πυκνά πως σε αρκετές περιπτώσεις έρχονται σε διαφωνία με μερίδα συγγενών που δεν επικροτούν τα αισχρά συνθήματα και τις ύβρεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Πεκάτσα:
Τα “αισχρά συνθήματα” δεν είναι εναντίον του προέδρου της δημοκρατίας αλλά εναντίον του ατόμου Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος προφανώς αγνοεί ότι είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της ΕΔΟΝικής/ΑΚΕΛικής “δημοκρατίας”. Το ότι είσαστε συνηθισμένοι στο να καθοδηγείτε κόσμο είναι πάσης γνωστό… αλλά όπως ΠΟΛΥ καλά γνωρίζετε δεν καθοδηγούνται όλοι. Μήπως αυτό σας ενοχλεί πραγματικά;


Γκιούροβα:

Επενδύουν στον πόνο των συγγενών και μετατρέπουν την «αγανάκτησή» τους ως όχημα για να επιβάλουν πολιτικές θέσεις με έναν προκλητικό αυταρχισμό, ο οποίος προκαλεί ακόμα και εκείνους που αισθάνονται θυμό για το χαμό των 13ών θυμάτων της τραγωδίας, οι οποίοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική και ασύγγνωστη αδιαφορία εκείνων που ήταν εντεταλμένοι να τους προστατεύσουν.


Πεκάτσα:
κ. Γκιούροβα ο καθένας θα μπορούσε να ήταν στη θέση των 13 θυμάτων και των 60 τραυματιών… Όλοι νιώσαμε την ανασφάλεια… όλοι νιώσαμε την αποχή της κυβέρνησης… Με εκπλήττει η αναφορά σας - προκαλεί ακόμα και εκείνους που αισθάνονται θυμό - Έχει κάποιον που δεν θύμωσε;;;; Μήπως τον γνωρίζετε προσωπικά;

Γκιούροβα:

Και εκείνοι που ήταν εντεταλμένοι να παράσχουν ασφάλεια και προστασία δεν ήσαν εκείνοι που ήταν εκτός στρατοπέδου και δεν έβλεπαν τις φλόγες να γλείφουν τα εμπορευματοκιβώτια από τα χαράματα ή ακόμα και μέρες πριν τη θανατηφόρα έκρηξη στο Μαρί. Ας μην προτρέχουν λοιπόν να καταδικάσουν ενόχους και υπαίτιους όσοι θέλουν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα των ερευνών, και περιφρονώντας κάθε αρχή δικαίου, να δικάσουν και να καταδικάσουν ερήμην των θεσμοθετημένων οργάνων και των αρχών που διέπουν τη λειτουργία ενός κράτους.


Πεκάτσα:
Που πήγε κ. Γκιούροβα ο σεβασμός στους συγγενείς;;  Μετά από 152 λέξεις το ξεχάσατε;;; Μήπως κάνετε εσείς ότι κατηγορείτε άλλους ότι δήθεν κάνουν κάθε νύκτα;;;; Μήπως έχετε εσείς καταδικάσει κάποιους;;;;;


Κανείς δεν προτρέχει… το να καταδικαστεί κάποιος στην συνείδηση του καθενός δεν υπάρχει κανένας νόμος… και δυστυχώς ο κ. Δημήτρης Χριστόφια και οι συνεργάτες του έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του λαού … και η ιστορία θα τον κρίνει…υπομονή.


Αν νομίζετε ότι έχετε δει το μέγιστο της αντίδρασης του κόσμου για τα γεγονότα της 11 Ιουλίου πλανάστε πλάνη οικτρά… Το μέγιστο θα το δείτε όταν και εάν κατηγορηθούν αυτοί που έπεσαν στο καθήκον…

  
Γκιούροβα:

Η Νομική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη, η Δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και δεν θα κρίνουν οι λεγόμενοι αγανακτισμένοι πώς θα λειτουργούν.


Πεκάτσα:
κ. Γκιούροβα η γυναίκα του καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την αντικειμενικότητα των ερευνόντων λειτουργών και άλλων αναρμόδιων αρμοδίων. ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΩ…

  
Γκιούροβα:

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος κλείνει το μάτι στους λεγόμενους αγανακτισμένους για να επιμένουν στις αντιδημοκρατικές τους αξιώσεις (έτσι φάνηκε τουλάχιστον από τις πρόσφατες δηλώσεις του) δεν μπορεί να καθορίζει πώς θα λειτουργήσουν οι θεσμοί, επειδή προφανώς φαίνεται να ενοχλούν τις σκοπιμότητές του για να βγει από τη μέση ο Χριστόφιας. Τη δημοκρατία και τους θεσμούς της κανένας «αγανακτισμένος» δεν μπορεί να την καταλύσει, ούτε και να προσβάλλει τόσο προκλητικά τους κανόνες που τη διέπουν.


Πεκάτσα:
Επιτέλους πείτε ξεκάθαρα… με 1. 2. 3. … πως αυτός που ελεύθερα δηλώνει την άποψη του καταλύει τους θεσμούς της δημοκρατίας… και πάλι σας υπενθυμίζω να κοιτάξετε το σύνταγμα…

Γκιούροβα:
Ο Χριστόφιας δεν θα παραιτηθεί και να το χωνέψουν. Να χωνέψουν επίσης -όπως όλοι οι νομιμόφρονες πολίτες που άρχισαν να αγανακτούν πραγματικά με τις συμπεριφορές των δήθεν αγανακτισμένων- πως η δημοκρατία ισχύει για όλους και δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν και όποτε βολεύει τον κάθε φασίστα.
 
Πεκάτσα:
Κανένας δεν πρόκειται να χωνέψει κ. Γκιούροβα ότι ο πρώτος πολίτης της Δημοκρατίας

·         δεν ήταν παρών όταν όλη η Κύπρος ήταν σοκαρισμένη από την έκρηξη (εχώστηκε μες τα πετσιά του)

·         δεν εμφανίστηκε ούτε σε μία κηδεία (ΑΧΡΗΣΤΟΣ)

·         όταν πριν καλά - καλά τελειώσει η κηδεία των δύο αδερφών (που όσοι παρακολούθησαν δεν μπορούσαν από τον κόμπο που είχαν στο λαιμό να μιλήσουν) εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές (ΔΙΠΛΑ και ΤΡΙΠΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ)

·         δεν μπόρεσε να πει ένα συγγνώμη, όχι στον λαό, αλλά στις οικογένειες των θυμάτων (Αν οι συγγνώμες εννοούνται κ. Γκιούροβα τότε και ο σεβασμός εννοείται από όλους όσους κατηγορείς σε αυτό το άρθρο…)

·         αγνοεί ένα μεγάλο ή αν το θέλετε μικρό μέρος του λαού και την ίδια ώρα ξεπουλά την Κύπρο στο άλλο μικρό ποσοστό θεωρώντας ότι υπεραμύνεται του δικαιώματος τους να έχουν φωνή. (ΦΑΣΙΣΤΑΣ)


Δεν με ενδιαφέρει εάν θα παραιτηθεί ο Χριστόφιας ή όχι. Αυτό έγκειται στη δική του κρίση και ηθική, όποια και αν είναι αυτή. Αλλά με αφορά το τι θα πράξει για να διορθώσει τα σκατά που έκαμε. (ΕΝ ΝΑ ΣΙΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΞΕΡΩ ΤΟ).


Ναι κ. Γκιούροβα η Δημοκρατία ισχύει για όλους και δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν γι’ αυτό αφήστε αυτούς που είναι αντίθετοι με τις πολιτικές του κ. Χριστόφια να το εκφράσουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν. Εν κατακλειδι, με όλη μου την ψυχή και όσο πιο δυνατά μπορώ να το φωνάξω “ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ”

Ένα τραγουδάκι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού όπως λες έπεσαν οι μάσκες… ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ....






4 σχόλια:

  1. Μπράβο, πολύ καλό.
    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ζούμε στο ίδιο νησί με την Γκιούροβα. Αν και τα δύο νησιά αρχίζουν με "Κ", εδώ δεν φτιάχνουμε πούρα. Αυτό έπρεπε να το ξέρει το πουρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα, σοβαρά τώρα, τη λένε Γκιούροβα; Παίζει φώτο-finish με την Πραξούλλα η κυρία! Έμπνευση για προσεχή ανάρητηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα...εννά κρούσει το πι σι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...