Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Διάγγελμα Πεκάτσας


 
 
Συμπεκάτσες, Συμπέκατσοι,

Τούτες τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χλωρίδα και η πανίδα της πατρίδας μας, απευθύνομαι σε εσάς για να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο και τις ανησυχίες μου ένεκα των επιπτώσεων της ηλιθιότητας πάνω στην πατρίδα μας. Πέραν όμως από τις επιπτώσεις της ηλιθιότητας, η κατάσταση στη χώρα επιδεινώθηκε ένεκα και της δράσης της ακελικής βλακείας.

Δικαιολογημένα ο κάθε ηλίθιος πολίτης (εξαιρώ όσους ΔΕΝ τον εψήφισαν) διερωτάται γιατί φτάσαμε στη δεινή κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Απευθύνομαι σε εσάς για να μοιραστώ μαζί σας ποια ήταν τα διλλήματα και γιατί υποχρεωθήκαμε να φτάσουμε στο διάγγελμα. Το κύριο δίλλημα δημιουργήθηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής του 2008. Έπειτα ακολούθησαν άλλα πολλά π.χ να ανατινάξω ορ νοτ το Μαρί, να κουρέψω το ελληνικό χρέος τζιαί ας κουρέφκουνται και άλλα όπου η ανίκανη κυβέρνηση δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις.

Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι δεν ήταν ποτέ επιλογή μου ο άχρηστος και ότι έχω κόψει την καλημέρα σε όποιον γνωρίζω ότι τον εψήφισε (ακόμα τζιαι αν φακκά ίσια πάνω ότι εμετάνιωσε). Έχοντας υπόψη τις αρνητικές και επώδυνες εμπειρίες που είχα όταν εθωρούσα Ακελικό να μιλά και γνωρίζοντας ότι μεταξύ τους κυκλοφορούν άτομα σαν τον Κυρίτση, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να τους θωρώ να κορτώνουν για πέντε χρόνια.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να αποφύγουμε αυτήν την πενταετία. Από τη στιγμή δε που το ΔΗΚΟ δεν μπορούσε να πει ΟΧΙ στις καρέκλες, υποχρεωθήκαμε να υποστούμε ένα γάρο για πρόεδρο.

Πολλοί συμπέκατσοι διερωτούνται: γιατί πρέπει να τον θωρούμε με στραβή την κότσιηνη την γραβάτα σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα;
 
 
 
 
Που ήταν η Έρση να κάμει κατ, να του την ισιώσει λίον;;;
 
 
 
Είναι αλήθεια ότι οι αποφάσεις του φλορ μανατζερ της παραγωγής και ο πλημμελής έλεγχος του σκηνοθέτη έχουν δημιουργήσει τραυματικές εικόνες σε όλο τον κυπριακό λαό, που έχει ακόμα στομάχι να τον παρακολουθεί.

Συγκεκριμένα, πως μπορεί ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί τον επί 5 χρόνια πρόεδρο να αποδεικνύει ότι δεν ξέρει να κάμνει πρόσθεση;;(10 δισεκατομμύρια ευρώ και μόνο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ κάμνουν μας τα 17,5 δισεκατομμύρια που ακούμε!!!).

Αυτοί οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι τη μεγάλη κρίση έπρεπε να την περιμένουμε αφού έχουμε αμπάλατους να διοικούν τη χώρα.

 
Συμπεκάτσες, Συμπέκατσοι,

Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε σε χριστοφκιακή πενταετία γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια βλακείας ήταν απεριόριστα. Είναι για αυτό που θέσαμε προτεραιότητα στο ρητό «στύλο, στύλο άνεση».

Από τη μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την χειρότερη πενταετία, από την άλλη την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την Πραξούλα και την εικοτολογία αν ξέρει ο Πρόεδρος που είναι το Μαρί, αν ξέρει τι κάμνουν οι υπουργοί του και αν ξέρει πόσα είναι το χρέος. Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον πρόεδρο να διαδίδει κουτσομπολιά στο επίσημο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του.

Εμείς εξαντλήσαμε όλους τους στύλους από το «στύλο στύλο άνεση» που είχαμε θέσει ως κεντρικό στόχο. Στοχεύσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Δεν τα καταφέραμε!

Αυτός, ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο απλά το δανείστηκε προσωρινά από τον πάπα σε πρόσφατη επίσκεψη του.

Πρέπει μέσα από την αναμόρφωση της χλωρίδας και της πανίδας να αποκλείσουμε επανάληψη παρόμοιας κατάστασης με αυτή που ζούμε σήμερα. Πρέπει σύντομα να επαναφέρουμε τις ισορροπίες στο ζωικό βασίλειο ούτως ώστε να μην μας κυβερνούν γάροι.


Συμπεκάτσες, Συμπέκατσοι,

Είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να εξιδανικεύσει τη πανίδα της χώρας και να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Στην πανίδα της πατρίδα μας υπάρχουν πολλά ζώα που όντως είναι επικίνδυνα.

Θέλω μόνο να επαναλάβω αυτό που λένε όλες οι απλές πεκάτσες της χλωρίδας και της πανίδας μας: απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε και πάλιν να ξεπετάξουμε τις δυσκολίες, όπως κάναμε και μετά το 1974, όταν η πατρίδα μας καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την τουρκική εισβολή και κατοχή μετά το προδοτικό πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β’ και της Χούντας των Αθηνών (μεν μου πείτε ότι δεν σας έλειψε!). Τότε σε μερικά μόνο χρόνια ξανακτίσαμε τη χώρα μας και αναστηλώσαμε την οικονομία μας. Με τη σκληρή εργασία και τις θυσίες όλων μας.

Μπορούμε και τώρα να συμπεριφερθούμε το ίδιο υπεύθυνα. Μπορούμε και τώρα σύντομα να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμα θαύμα.

Γι’ αυτό ας δώσουμε όλοι τα φτερά.

Μαζί ενωμένοι μπορούμε να ξεπετάξουμε τις δυσκολίες!
 

 

15 σχόλια:

  1. εισαι τεράστιος πέκατσε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήρτα να εξομοληγθώ. γνωρίζω άτομο που τον εψήφισε αλλά συνεχίζω να του μιλώ. αμάρτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες τέκνον μου... θα πεις 500 φορές το χέηλ μέρυ και θα νηστέψεις 6 μήνες... Ο επόμενος παρακαλώ.

      Διαγραφή
  3. "Είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να εξιδανικεύσει τη πανίδα της χώρας και να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Στην πανίδα της πατρίδα μας υπάρχουν πολλά ζώα που όντως είναι επικίνδυνα."

    Ευτυχως που το ειπες τουτο! Επρεπε!

    Ναι, ο γαρος θα φυει που την διακυβερνηση. Η οποια θα περασει στις υαινες ή στους χιμπατζηδες... Που τα σκατα στα κοτσιρα δηλαδη...

    Ειμαστεν ποσπασμενοι, οπως τζαι να το δεις :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρέσκει μου που είσαι αισιόδοξη... ανοίεις τες καρκιές μας φύλλα-φύλλα...

      Διαγραφή
    2. Στον τομεα της πολιτικης (στην Κυπρο και γενικοτερα) η αισιοδοξια ειναι το χαρακτηριστικο, που με διακρινει :D

      Διαγραφή
  4. Για άλλη μια φορά θεϊκό ποστ πεκατσούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά τωρά που το θυμήθηκα, εξέχασα να κάμω αναφορά στο μη καταλογισθέν γκολ του Τακτακαλα... απολογούμαι...

      Διαγραφή
    2. Χαχα άσε συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια...

      Διαγραφή
  5. RESPECT!
    Η αναφορά στη χούντα (των Αθηνών έστω) ήταν αχρείαστη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρεσεν μου η αισιόδοξη νότα στο τέλος. Καθότι όπως όλοι ξέρουμεν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...