Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Είναι για κλάματα...


Μετά το πόρισμα του Πολυβίου και τις γενικές αντιδράσεις κλαίω… ναι φίλοι αναγνώστες κλαίω, κλαίω σύντροφοι του ΑΚΕΛ, κλαίω.

Πε μου Δημήτρη μου, περιμένεις ότι έννα σε πιστέψω;;; Κλαίω Δημήτρη μου που περιμένεις ότι εννά σε πιστέψω…

Κλαίω που τα γέλια…




29 σχόλια:

  1. χαχαχα οκ καλό το χιούμορ.

    Αλλά.. ψεύδεται και η μαμα πατρίδα?

    http://www.ekeo.gr/2011/10/%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA/

    Και η αστυνομία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμηθήκατε και την μαμά πατρίδα, τώρα, τρομάρα να σας έρθει! Που βλέπετε ελληνική σημαία και βγάζετε τσούννες, χωρκάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελληνοκυπριος πατριωτης10 Οκτωβρίου, 2011 14:50

    δεν θελανε χριστο και παναγια αλλα μετα την εκρηξη ο ευελελικτος πηγε για να εκκλησιαστει με φανφαρες.δεν θελουν να ακουνε ελλαδα αλλα σπουδαζουν στην ελλαδα και υμνουν την ελλαδα του πασοκ τωρα.ψυχοπαθεις ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. axaxaxaxa teleioi oi ypotitloi!
    antixriste: oulloi lesin tziai polesin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kaisi,

    Το ΕΚΕΟ απέτυχε να εξετάσει τις ευθύνες του ΠΤΔ σε σχέση με τις διαβεβαιώσεις προς τη Συρία.

    Το ΕΚΕΟ απέτυχε να εξετάσει τις ευθύνες του ΠΤΔ και του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την αποτροπή καθόδου της επιτροπής κυρώσεων.

    Οι όροι εντολής του Πολυβίου δεν αφορούν την οποιαδήποτε αυταπάγγελτη έρευνα του ΕΚΕΟ. Δηλαδή, η απόδοση πολιτικής ευθύνης δεν είναι κάτι που μπορεί να εξετάσει και να ασχοληθεί το ΕΚΕΟ.

    Το πόρισμα της αστυνομίας πάσχει καθώς εκπονίσθηκε κατ' υπέρβαση του άρθρου 5 του Περί Αστυνομίας Νόμου. Με λίγα λόγια, αναφορικά με τους αποβιώσαντες η οποιαδήποτε αναφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί δεν είναι εφικτή η δίωξή τους. Εν πάση περιπτώσει δεν στοιχειοθετείται ούτε τεκμηριώνεται (με τη νομική σημασία της λέξης και όχι την ακελική) οποιοδήποτε αδίκημα εκ μέρους τους.

    Επιπλέον δεν ελήφθησαν οποιεσδήποτε καταθέσεις από τους νεκρούς καθώς αυτό δεν είναι δυνατόν στη δική μας διάσταση. Συνεπώς είναι αδύνατη η αντίκρουση οποιουδήποτε ισχυρισμού εναντίον τους καθιστώντας την αποδοχή καταθέσεων εναντίον τους οποσδήποτε επισφαλή.

    Εκλείπει επίσης οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Λ. Παντελίδη εναντίον του οποίου το πόρισμα Πολυβίου κατέδειξε πασιφανείς ευθύνες.

    Είναι ευχάριστο να μας κάνετε τη ζωή τόσο εύκολη με τα παιδαριώδη σας επιχειρήματα.

    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Anti-Christos: Προσωπικά δεν έβγαλα ούτε μια τσουνούδα σε σχέση με την Ελλάδα. Το ποιοι είναι χώρκατοι φαίνεται και από τον τρόπο που αδυνατούν να κάνουν διάλογο.

    @Ακκανούρης: Το πόρισμα της αστυνομίας δεν κάνει αναφορά για ευθύμες εκ μέρουν των νεκρών. Απλά μέσα από τις καταθέσεις διαψεύσθηκε ότι έγινε εκκένωση με οδηγίες του Ιωαννίδη, αλλά τουναντίων έδωσε οδηγίες ανάκλησης προσωπικού.
    Αυτό γιατί σας ενοχλεί που φανερώθηκε? Η αλήθεια είναι.

    Δεν έγινε έκρηξη λόγω πολιτικών ελιγμών. Έγινε λόγω κακής φύλαξης των υλικών. Η κακή φύλαξη ήταν εγκληματική. Αυτό το έγκλημα ερεύνησε η αστυνομία και το ΕΚΕΟ και απέδωσαν τα του καίσαρος τω καίσαρι.

    Και εγώ ευχαριστώ που δεν έχετε ουσιαστικά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καϊσούδι...

    Πε μου... ξέρεις να θκιαβάζεις;;;;

    Θκιάβασε καλώ...

    (απο politis-news.com)
    Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΤΑΕ Αρχηγείου, Χριστάκης Μαυρής, σημειώνει τα εξής:"Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι ευθύνη έχουν και οι αποβιώσαντες πλοίαρχος Α. Ιωαννίδης, διοικητής Ναυτικού και αντιπλοίαρχος Λ. Λάμπρου, διοικητής της Ναυτικής Βάσης"

    Να σου πω τα νέα....οι λέξεις που γράφει στο πόρισμα της Αστυνομίας ο Χριστάκης Μαυρής, ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΕΣ έχουν την εξής έννοια:

    ΕΥΘΥΝΗ: ευθύνη
    ΕΧΟΥΝ: έχουν
    ΚΑΙ: και
    ΟΙ: οι
    ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΕΣ: αποβιώσαντες

    ...δεν έχουν άλλη ερμηνεία.

    ΥΓ: Να φακκάς ίσια πάνω ΦΤΑΙΕΙ ...
    ΥΓ2: http://tinyurl.com/3ov82zy Πως το κόμμα "βοήθησε" το ΕΚΕΟ;;; Είναι Δωρητής ή Ευεργέτης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ο Αρχηγός Αστυνομίας «επαναδιατυπώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Αστυνομία στο διαβιβαστικό έγγραφο της έρευνας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με βάση το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισε στο πλαίσιο της έρευνας, προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και σχολιάζει την εμπλοκή συνολικά 14 προσώπων για τα οποία σχεδόν στην ολότητά τους, εισηγείται την ποινική δίωξή τους».

    Στα 14 πρόσωπα, προσθέτει ο Αρχηγός Αστυνομίας, «δεν συγκαταλέγονται τα θύματα της έκρηξης Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Ναυτικού και Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής Ναυτικής Βάσης».

    Ωστόσο, αναφέρει, στο υπό αναφορά διαβιβαστικό έγγραφο, «γίνεται αναφορά στο ρόλο που διαδραμάτισαν και όχι για άσκηση ποινικής δίωξης, όπως λανθασμένα και παραποιημένα μεταδόθηκε»."

    Από το sigmalive.

    ΔΕΝ εκκένωσε τη βάση.

    ΥΓ: Δε φακκώ.
    ΥΓ2: Είναι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητό kaisi

    Είναι η πρακτική (όπως προστάζεται από το κοινοδίκαιο και τη σχετική νομοθεσία) στις αστυνομικές έρευνες να γίνονται αναφορές που εξυπηρετούν τη δίωξη.

    Η ειρήσθω εν παρόδω αναφορά στους αποβιώσαντες δεν εξυπηρετεί τη δίωξη είτε αυτών είτε άλλων.

    Εκτός αν υπάρχει υπόνοια ότι ο ρολος που διαδραμάτισαν ήταν καθοριστικός ως προς την έκρηξη, δηλαδή εάν ήταν ζωντανοί θα ήταν ύποπτοι.

    Υπάρχει όγκος νομολογίας επί του θέματος. Η έρευνα της αστυνομίας ως προς αυτό το σημείο πάσχει .

    Μια μικρή πρόβλεψη: Η αντεξέταση του εξεταστή της υπόθεσης από τους δικηγόρους των υπόπτων (εάν τελικά αποφασιστεί η δίωξη) θα εστιαστεί:

    1. Είτε στην ολική και/ή μερική μετάθεση ευθυνών στους αποβιώσαντες για να μην αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας η ευθύνη των υπόπτων.

    2. Είτε στο ότι η έρευνα πάσχει καθώς συνετάχθη με αντινομικό τρόπο και ως εκ τούτου δεν δύναται να αποτελεί υπόβαθρο για την επιτυχή δίωξη.

    Περαιτέρω, η αναφορά στην ανάκληση προσωπικού ή σε οποιοδήποτε ισχυρισμό που αποδίδεται ως θετική και/ή αρνητική πράξη στους αποβιώσαντες ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ:

    Ο ΠΤΔ ΤΑ ΕΦΕΡΕ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.

    Η ευθύνη, είτε προσωπική είτε εκ προστήσεως, τον βαραίνει.

    Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, δεν υπάρχουν αρκετοί Ακελικοί δικηγόροι, και αυτοί που υπάρχουν, δεν είναι πολλοί εξ αυτών (εκτός των πολιτευόμενων που θεωρούν ότι ο γάιδαρος πετά) που υποστηρίζουν τις μπούρδες που υποστηρίζει το προεδρικό.

    Συνεπώς η νομική συζήτηση με υποστηρικτές της θέσης σου είναι κάπως δυσεύρετη. Όπως τη λογική των επιχειρημάτων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAISI.....EFKIKES MAS POU TA ARISTERA

    TELIKA....soupriz soupriz....ISE

    KRIMA. IME SIOUROS MILAS MONO MESA STA BLOGS.

    ALLOU EN SE PERNEI.PEZEIS TO

    FILELEUTHEROS NA PERASIS. ENNA PATHIS TIPOTE.



    TI ASXOLISTE RE PAITHKIA TZIE BALLETE TZIE

    EPIXEIRIMATA? DIATE TOUS TZIE TO DIKAIOMA NA

    ANALIOUN TZIE NA FERNOUN OS ALLOTHI TO EMETIKO

    PORISMA TIS ASTINOMIAS (ELEOS O ARXIGOS EN

    DIORISMENOS POU TON ANIKANO).AYTO THELOUN.

    OUTCOME ENAN INE....

    XRISTOFKIAS = DOLOFONOS = ENOXOS = ANIKANOS =

    ANEUTHHINOS

    AKEL = PROBATA = LIPOUME TOYS = BBBEEEEEEEEE

    TO NA PATAS PANO STIN RASIN TON NEKRON

    DEIXNEI TO POSO DEILOS KAI AIDIA EINAI O

    ANIKANOS KAI SIA(to tsourmo tou).




    I sieftalia sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ακκανούρης: Ο ρόλος που διαδραμάτισαν έχει σημασία όχι ως προς την έκρηξη αλλά ως προς το ότι είχαμε θύματα. Ομοια με το ρόλο κάποιων της Πυροσβεστικής. Από αυτή τη σκοπια ναι έπρεπε να εξεταστεί.

    Τα προφανή είναι τα εξής:

    Ο ΠτΔ τα έφερε ακολουθόντας τις εντολές του ΣΑ και με την κίνηση αυτή όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν.

    Ο Κυπριανού ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ (και όχι εμπόδισε) την επιτροπή, οχι ο ΠτΔ.

    Δεν αδιαφόρησε. Τα παρέδωσε στους πλέον αρμόδιους οι οποιοι βάσει των ειδικοτήτων τους θα έπρεπε να μπορούσαν να χειριστούν το θέμα όχι για 3 για 53 χρόνια.
    Οπως και θα ενημερωνεσουν αν διάβαζες τα άρθρα του κ. Λιόλιου ο οποίος είναι μεταξυ άλλων και καθηγητης στην Ευελπίδων για τις εκρηκτικές ύλες.
    Το ότι τα εκάμαν λιλίτσια σε τέτοιο καθαρά τεχνοκρατικό ζήτημα είναι ευθυνη καθαρά δική τους και όχι του όποιου πολιτικού.

    @Σιεφταλια: Την άποψη μου τη λέω παντού όπως και εσείς άλλοστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ kaisi

    Ιωαννιδης και Λαμπρου ως, στρατιωτικοι εκτελουσαν διαταγες. Και οι διαταγες του "μικρου ΓΕΕΦ" ηταν η καταβρεξη του φορτιου με νερο.

    Δεν υπηρχε διαταγη για οτιδηποτε αλλο.

    Λαβε υποψη οτι η πληροφορηση που παρειχαν στους ανωτερους τους δεν εληφθηκ ποτε υποψη απο "το μικρο ΓΕΕΦ".

    Η ευθυνη συναρταται με την πληροφορηση. Ειχαν εξαιρεθει απο τις συζητησεις και συναντησεις αναφορικα με το περιεχομενο του φορτιου. Αρα δεν ειχαν ευλογη αιτια να παρακουσουν οποιαδηποτε διαταγη.

    Αναφορικα με το πορισμα ας δεχτω, οτι εστω και κατα παραβαση της νομοθεσιας, η αστυνομια δικαιολογημενα συμπεριελαβε αναφορα στις ενεργειες και παραλειψεις των Ιωαννιδη και Λαμπρου (που δεν υπηρχαν οπως αιτιολογω πιο πανω).

    Γιατι λειπει οποιαδηποτε αναφορα στις ενεργειες και παραλειψεις του ΠτΔ;

    Γιατι λειπει οποιαδηποτε αναφορα στις ενεργειες και παραλειψεις του Λεωνιδα Παντελιδη;

    Μηπως αυτα δεν υπηρξαν; Ο Π.Πολυβιου παρανοησε σε τοσο μεγαλο βαθμο; Τα αυτια μας ακουγαν αλλη μαρτυρια; Τα αυτια της αστυνομιας δεν ακουσαν τα ιδια πραγματα;

    Ολα αυτα εγειρουν σοβαρα ερωτηματα αναφορικα με την εγκυροτητα της αστυνομικης ερευνας.

    Το βαρος που εχει η αστυνομια στους ωμους της ειναι τεραστιο. Δεν θα ηθελα να ημουν ο αστυνομικος που συνεταξε το πορισμα. Αν ημουν μοραλιστης αστυνομικος (θελω να πιστευω πως αυτο δεν ειναι οξυμωρο) θα ειχα μεγαλο θεμα με το ειδωλο μου στον καθρεφτη καθως αυτο θα ηταν δυσδιακριτο απο το δικο μου σαλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ακκανούρης: Να δείς που θα συμφωνήσουμε σε μερικά σημεία τουλάχιστον..

    Γιατι και διαταγές για εκκένωση να μην είχαν και ενημέρωση να μην είχαν πρέπει να εξεταστεί το θέμα και να αποδωθούν ευθύνες για αυτή τη μη ενημέρωση Ιωαννίδη-Λάμπρου. Και από αυτή ακριβώς τη σκοπιά είναι ορθό που η αστυνομία εξέτασε τις πράξεις τους. Οχι για να "κατηγορηθούν" οι ίδιοι, αλλά ίσως κάποιοι άλλοι -όπως το μικρό ΓΕΕΦ- για παραλείψεις.

    Για τα υπόλοιπα το ξαναείπα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις ειδικών στα εκρηκτικά η έκρηξη προκλήθηκε από κακές συνθήκες φύλαξης.

    Αυτό είναι καθαρά τεχνοκρατικό θέμα, όπως είναι καθαρά τεχνοκρατικό θέμα η ορθή φύλαξη οποιουδήποτε επικίνδυνου υλικου, είτε εκρηκτικών είτε φαρμάκων είτε τοξικών ουσιών. Δεν είναι πολιτικό.

    Δηλαδή αν αύριο από το Γενικό Χημείο, λόγω ασυνεννοησίας, αδιαφορίας, ματσουκοσύνης, έλλειψης επαγγελματισμού κτλ, απελευθερωθούν στο νερό ή στην ατμόσφαιρα τοξικά ή ραδιενεργά υλικά και πεθάνει κόσμος, θα μας φταίνε πάλι οι πολιτικοί? Η αυτοί που ήταν υπέυθυνοι για τη σωστή αποθήκευση και χειρισμό τέτοιων υλικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν ρε κοπέλια έσιετε ουλοι δίκαιο....Το πρόβλημα στην Κυπρο αρχίζει που πάνω τζιαι πάει κάτω....αλλά αρχίζει και που κάτω τζιαι πάει πάνω εξαρτάται πως το προσεγγίζεις το πρόβλημα... από αριστερά ή από δεξιά....
    Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως η ουσία του προβλήματος είναι η ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Kaisi

    Δεν γίνεται αντιληπτό ότι ούτως ή άλλως δεν μπορεί η αστυνομία να εξετάσει το εν λόγω θέμα. Τόσο για λόγους ουσιαστικούς όσο για λόγους διαδικαστικούς. Συνεπώς ούτε ορθό ούτε σωστό ούτε δίκαιο είναι να υποβάλλεται αστυνομική έρευνα με το εν λόγω περιεχόμενο.

    Το προηγούμενο σχόλιό σου:

    Γιατι και διαταγές για εκκένωση να μην είχαν και ενημέρωση να μην είχαν πρέπει να εξεταστεί το θέμα και να αποδωθούν ευθύνες για αυτή τη μη ενημέρωση Ιωαννίδη-Λάμπρου.

    Σου απαντώ μέσω της απάντησης της Πεκάτσας:

    Να σου πω τα νέα....οι λέξεις που γράφει στο πόρισμα της Αστυνομίας ο Χριστάκης Μαυρής, ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΕΣ έχουν την εξής έννοια:

    ΕΥΘΥΝΗ: ευθύνη
    ΕΧΟΥΝ: έχουν
    ΚΑΙ: και
    ΟΙ: οι
    ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΕΣ: αποβιώσαντες

    ...δεν έχουν άλλη ερμηνεία.

    Με βάση τα πιο πάνω, αναλογίστου την πιθανότητα να αναθεωρήσεις το σχόλιό σου αναφορικά με τις επιδιώξεις της αστυνομίας. Δεν μπορεί από τη μια να αποδίδονται ευθύνες (ανύπαρκτες) στους νεκρούς και από την άλλη να ευσταθεί ο ισχυρισμός σου να διευκολυνθεί η έρευνα εναντίον του Μικρού ΓΕΕΦ.

    Το παράδειγμα του κρατικού χημείου είναι ατυχές καθώς ο ΠτΔ είχε γνώση και δεν είναι εύλογο συμπέρασμα από την προσκομισθείσα μαρτυρία ότι δεν είχε γνώση.

    Χαριτολογώντας: Η έκρηξη δεν είναι αναμενόμενη ματσουτζά ενός κρετίνου, ανεπαρκέστατου, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας πολύ πολύ πολύ χαμηλής ευφυίας ατόμου;

    Και δεν οφείλει ο λαός να προστατευθεί από την απύθμενη βλακεία ενός πολύ πολύ πολύ ανίκανου ατόμου; Εξού και η πλειοψηφική απαίτηση για παραίτηση.

    Και αν ήμασταν σε κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο ΠτΔ αυτή τη στιγμή θα έβρισκε το χρόνο να μελετήσει για την απόκτηση κανονικών (και όχι Σοβιετικών) πτυχίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ακκανούρης: Απάντησα ήδη σε αυτό μέσω της απάντησης της ίδιας της αστυνομίας ότι λανθασμένα και παραποιημένα μεταδόθηκε το "έχουν ευθύνες" (βλ. πιο πάνω σχόλια)

    Το παράδειγμα του Γενικού Χημείου είναι on spot καθώς και εκεί γνωρίζει πως υπάρχουν επικίνδυνα υλικά. Ολοι το γνωρίζουμε. Πάρακάτω. Να πάει να τους παραντζήλει πώς πρέπει να τα χειρίζονται?

    Οι ανέυθυνοι και ανεπαρκείς φανηκε καθαρά ότι είναι στις τάξεις του στρατού. Με το να παραιτηθεί ο πρόεδρος και προστατεύεται ο λαός από αυτούς? (Οχι δεν τους διόρισε ο πρόεδρος όλους αυτούς).
    Δε θα έπρεπε το μέλημά μας να είναι η απομάκρυνση αυτών και η βελτίωση των κενών του συστήματος αντί ο πολιτικός κανιβαλισμός?

    Οσο για τα Σοβιετικά πτυχία εκλαίαν και εθέλαν πολλά δυτικά πανεπιστήμια να προσφέρουν την κατάρτιση που επρόσφεραν τα του ανατολικού μπλόκ πρίν από την κατάρρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΤΑΕ Αρχηγείου, Χριστάκης Μαυρής, σημειώνει τα εξής:
    «Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι ευθύνη έχουν και οι αποβιώσαντες πλοίαρχος Α. Ιωαννίδης, διοικητής Ναυτικού και αντιπλοίαρχος Λ. Λάμπρου, διοικητής της Ναυτικής Βάσης, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξη των εμπορευματοκιβωτίων και του περιεχομένου τους και δεν έλαβαν αποτρεπτικά μέτρα για αποφυγή της έκρηξης και εκκένωση της ναυτικής βάσης κατά την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά, τουναντίον, ο Ιωαννίδης ζήτησε ανάκληση προσωπικού».

    Φανερά έχουμε διαφορετικό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο. Remoteness of damage, causal link, executive responsibilities κτλ. Η βάση σύγκρισης είναι ο συνήθης συνετός άνθρωπος (ordinary decent person).

    Εν ολίγοις: Ο συνήθης και συνετός πρόεδρος θα επέτρεπε την αποτροπή καθόδου της επιτροπής κυρώσεων; Θα προέβενε σε διαβεβαιώσεις προς τη Συρία; κτλ... Η αμέλειά του συναρτάται με την αμέλεια άλλων. Δεν φταίει μόνο ο Χριστόφιας αλλά φταίει και ο Χριστόφιας.

    Μάλλον τα Σοβιετικά πανεπιστήμια που έχεις υπόψη δεν ήταν αυτά που δέχθηκαν τον ΠτΔ στις τάξεις τους... Τα κομματικά πανεπιστήμια της Σοβιετικής Ένωσης ήταν σχολές προπαγάνδας. Και τι σημαίνει διδακτορικό στις ιστορικές επιστήμες; Τι πρωτότυπη συνεισφορά στην επιστήμη της ιστορίας έχει κάνει;

    Μάλλον με την αναθεωρητική προσέγγιση του Χριστόφια (Έχουμε πιο πολλά κοινά με τη Συρία παρά με την Ελλάδα) αντιλαμβανόμαστε και το χαμηλό επίπεδο της μόρφωσής του.

    Τώρα για το χαμηλό επίπεδο της νοημοσύνης του; Το γεγονός ότι μιλά στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του χωρίς να είναι ο Ιούλιος Καίσαρας.

    Αυτό που αποκαλείς πολιτικό κανιβαλισμό και ενδεχομένως πολιτικό πραξικόπημα και άλλα φιλολογικά εύηχα, αποτελεί την αγνή αντίδραση στο γεγονός ότι πλέον είναι οφθαλμοφανές ότι είναι χαμηλής νοημοσύνης και ο λαός της Κύπρου, με ένα από τους υψηλότερους human development index δεν ανέχεται να τον εκπροσωπεί ένας τόσο ευήθης άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν μελετήσετε το σύνταγμα και τους νόμους περί πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου, θα δείτε ότι η ευθύνη για την εκκένωση της βάσης αλλά και της γύρω περιοχής, ανήκε αποκλειστικά στην πυροσβεστική υπηρεσία και όχι στους στρατιωτικούς.
    Οι ήρωες της πυροσβεστικής που ήταν στο μέρος του επεισοδίου και έκαναν κατάσβεση δεν είχαν ιδέα για το τι υπήρχε μέσα στα κοντέινερς. Οι Ιωαννίδης και Λάμπρου ρωτήθηκαν για το περιεχόμενο, αλλά δήλωσαν άγνοια. Η μόνη πληροφόρηση που είχε η ομάδα κατάσβεσης ήταν ότι υπήρχαν γύρω στα 250 κιλά πυρίτιδας είχαν την παραμικρή γνώση, σίγουρα θα διάτασσαν εκκένωση της γύρω περιοχής και δε θα είχαμε 13 νεκρούς ήρωες και πέραν των 60 τραυματιών.
    Όταν η πυροσβεστική υπηρεσία καλείται για κατάσβεση πυρκαγιάς, διάσωση ζωής η περιουσίας κοκ, τον απόλυτο έλεγχο της σκηνής του επεισοδίου τον έχει η πυροσβεστική, είτε είναι σε στρατόπεδο είτε είναι στο προεδρικό.
    ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ σε όσους λασπολογούν και διαδίδουν ψεύδη, αμαυρώνοντας τη μνήμη των 13 νεκρών ηρώων χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ακκανούρης: Οκ ξέρω ότι η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως αλλά πλιιιις διαβασε πιο πάνω για να μην επαναλαμβάνομαι.

    Ατε να σου κάμω τη χάρη για μια συνοπτική επανάληψη:

    1) Διάβασε την απάντηση της αστυνομίας στα όσα παραθέτεις.

    2) Δεν απέτρεψε ο ΠτΔ την επιτροπή. Οι οδηγίες που έδωσε ο Κυπριανού ήταν η καθυστέρηση της. Το γράφει και το πόρισμα Πολιβίου ξεκάθαρα.

    3) Το τί σημαίνει ρώτα και όλους όσους έχουν το ίδιο διδακτορικό από δυτικά πανεπιστήμια.

    4) Τα πανεπιστήμια στη Σοβιετική ένωση δέν ήταν σχολές προπαγάνδας. Κανονικά πανεπιστήμια ήταν. Οσο για την προπαγάνδα να μου επιτρέψεις ότι οι μάστερ τού θέματος εν οι δυτικοί.

    5) Το αν εσύ κρίνεις ως χαμηλής νοημοσύνης εναν άνθρωπο με διδακτορικό και αξιοπρεπή πολιτική καριέρα, είναι δικό σου θέμα. Το ότι υπάρχουν αμέτρητα άρθρα στο εξωτερικό που διαφωνούν μαζί σου είναι από μόνο του αρκετός αντίλογος στα όσα λες.

    Περιμένω ακόμα τα αντεπιχειρήματα σου στο παράδειγμα με το Γενικό Χημείο, αφού εκεί είναι η όλη ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν οι Ιωαννίδης και Λάμπρου γνώριζαν για το περιεχόμενο σίγουρα δε θα έμεναν εκεί, εκτός κι αν είχαν τάσεις αυτοκτονίας. Αλλά κι έτσι να είχαν τα πράματα σίγουρα δε θα άφηναν τους πυροσβέστες να ανέβουν πάνω στη στοιβάδα των κοντέινερς για να κατασβήσουν την πυρκαγιά.
    Απλά για να ξέρετε κάποια φέρετρα σε κάποιες κηδείες των ηρώων μας ήταν εντελώς άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gunpowder is classified as a low explosive because of its relatively slow decomposition rate and consequently low brisance. Low explosives deflagrate at subsonic speeds, whereas high explosives detonate, producing a supersonic wave.

    Αυτός είναι και ο λόγος που φταίει ο κος Χατζηπετρής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι Λεμεσού τη μέρα που έγινε η κατάσχεση των εμπορευματοκιβωτίων αποφασίστηκε ότι το φορτίο λόγω της επικινδυνότητας του, θα έπρεπε να παραμείνει στο πλοίο, το οποίο πλοίο θα έπρεπε να παραμείνει μακριά από τις ακτές. Σε αυτή τη σύσκεψη έλαβε μέρος και ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας το οποίο συμμετείχε στη διαδικασία των ανακρίσεων της αστυνομίας για το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στο Μαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Kaisi.

    Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το παράδειγμα με το Χημείο θα ληφθεί σοβαρά υπόψη σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες που θα προκύψουν.

    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους που υπερασπίζεσαι την ακαδημαϊκή ανεπάρκεια του ΠτΔ η οποία είναι οφθαλμοφανής.

    Δεν είμαι σίγουρος ότι η οποιαδήποτε ανασκευαστική δήλωση της αστυνομίας αναιρεί την πρόθεση μετάθεσης ευθύνης στους νεκρούς. Εξ άλλου αυτή η πρόθεση είχε διαπιστωθεί προ πολλού.

    Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα: Ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας είναι υγιέστατα. Και η απαίτηση για παραίτηση του Χριστόφια συναρτάται άμεσα με το συλλογικό αίσθημα επιβίωσης.

    Όμως: Αυτό το συλλογικό αίσθημα επιβίωσης έρχεται σε κάθετη σύγκρουση με το ΑΚΕΛΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ επιβίωσης. Και επειδή είναι numbers game, η επιβίωση των πολλών προέχει της επιβίωσης των λίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Νομοθέτης: Ακριβώς, υπήρχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην αυτοψία και στη σύσκεψη μια εβδομάδα πριν από την έκρηξη, που έλαβαν γνώση για τον κίνδυνο, για το περιεχόμενο και δεν φρόντισαν να ενημερώσουν ούτε τους σταθμούς που θα ανταποκρίνονταν, ούτε τους Λαμπρου-Ιωαννίδη. Ούτε κανεις από το στρατό το έπραξε για να υπάρχουν σαφής οδηγίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
    Ατομα που συμμετείχαν στις αυτοψίες και στον έλεγχο τον εμπορευματοκιβωτίων και δεν ενημέρωσαν επαρκώς όσους θα έπρεπε να ενημερώσουν.
    Ε δεν είναι δουλειά του προέδρου αυτά. Κάποιοι έπραπε να λάβουν τα μέτρα τους και δεν το έκαναν.
    Γι' αυτό και το κατηγορητήριο της αστυνομίας περιλαμβάνει και στρατιωτικούς και πυροσβέστες και αστυνομικούς.

    @Ακκανούρης: Το δικαστήριο θα εξετάσει ποιες είναι "οι καλές πρακτικές" και γιατί δεν εφαρμόστικαν από τους αρμοδίους. Εκεί κολλά και το παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Kaisi,

    Έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς την κατάρτισή σου να γνωρίζεις ή να είσαι σε θέση να μπορείς να θεωρείς τι θα εξετάσει το Δικαστήριο.


    Δεν έχω οποιαδήποτε επιφύλαξη όμως ως προς τη βεβαιότητα της γνώσης ότι κανένα Δικαστήριο δεν μπορεί να εξετάσει ποινική ευθύνη έναντι του ΠτΔ καθώς υπάρχει ασυλία. Όπως και εναντίον του κ. Λεωνίδα Παντελίδη καθώς δεν υπήρξε εναντίον του οποιαδήποτε αναφορά στην αστυνομική έρευνα.

    Και την τελευταία φορά που έλεγξα τον ποινικό κώδικα, η βλακεία δεν είναι ποινικό αδίκημα. Άρα μπορείτε να υποστηρίζετε το πόστερ μπόυ της βλακείας χωρίς να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο του guilty by association.

    Πρέπει όμως να ανησυχείτε έντονα για το πλέον βέβαιο ότι σε 1,5 χρόνο ο συλλογικός δείκτης ευφυίας των παρευρισκομένων στο Προεδρικό θα είναι ελαφρώς αυξημένος.

    Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο ΓΕ, η αστυνομία και η αδράνεια των κομμάτων θα το κάνει ο λαός με τη ψήφο του. Ή και αυτό αποτελεί "πολιτικό πραξικόπημα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ακκανούρης: Δεν είναι η ασυλία που εμποδίζει την ποινική δίωξη του ΠτΔ. Είναι το ότι ο ΓΕ έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν τις κατηγορίες εναντίον του και συνεπώς την άρση της.

    Και κρίνω τους αφορισμούς για την ευφυία ή την κατάρτησή του πολύ lame. Αλλά όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ kaisi
    Είναι η ασυλία δεσποινίς που εμποδίζει την δίωξη του ΠτΔ. Όπως είπε και ο ΓΕ:

    «Κατά την κρίση μου», σημειώνει ο κ. Κληρίδης, «δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, που να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο»

    Άρα αν το σύνταγμα επέτρεπε την άρση της ασυλίας σε περιπώσεις εγκληματικής αμέλειας (και όχι μόνο ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, ασχέτως αν υπάρχει νομολογία που καταδεικνύει το ευρύ φάσμα του moral turpitude) τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς.

    Στο μεταξύ εφόσον εδράζει την απόφασή του ο ΓΕ στην έρευνα της αστυνομίας (όπως είναι η νενομισμένη πρακτική φυσικά) και η έρευνα της αστυνομίας δεν κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες ευθύνες του προέδρου, πως να υπάρχει πιθανότητα να βρει ο ΓΕ ποινικές ευθύνες που να δικαιολογούν τη δίωξη;


    Και όσον αφορά την ευφυία και την κατάρτησή του ένα έχω να σου πω: Ατςςςςςςςςςς, φαίνεται πάτησα κάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ακκανούρης: Ναι αλλά η εγκληματική αμέλεια δεν επιδείχτηκε εκ μέρους του ΠτΔ, καθώς δεν είναι ούτε στην αρμοδιότητά του ούτε στο πεδίο ειδικότητάς του η φύλαξη εκρηκτικών.
    Άρα ακόμα και να υπήρχε νομολογία και πάλι δε θα ευσταθούσε κατηγορία.

    Κανένας κάλλος. Απλά είναι σαν να λες ότι όλοι όσοι σπούδασαν στο πρώην ανατολικό μπλόκ (διευκρινίζω ΠΡΙΝ από την κατάρρευση) είναι αμόρφωτοι. Κάτι που πολύ απλά δεν ευσταθεί σε καμία διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εννα με νευριάσετε! Το θέμα είναι ξεκάθαρο! Αναφέρονται όλα στο πόρισμα του κ. Πολυβίου, ο οποίος είναι έγκριτος νομικός και διορίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση
    (η οποία έσπευσε να τον διαψεύσει πρωτού να διαβάσει καν το πόρισμα). Όπως και να το κάνεις ο Χριστόφκιας φταίει: είτε γιατί δέκτηκε να παραλάβει τα εκρηκτικά, είτε γιατί δεν τα κατέστρεψε, είτε γιατί είπε ψέματα ότι έκτισε στέγαστρο, είτε γιατί εκείνος διόρισε τους υπουργούς του, είτε γιατί δεν τον ενημερώναν, είτε γιατί τον ενημέρωσαν και δεν έκανε τίποτα, είτε γιατί δεν ήξερε που είναι το Μαρί, είτε γιατί δεν ζήτησε συγνώμη, είτε γιατί πρέπει απλώς να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να σιωπήσει. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά είτε εθελοτυφλεί (δηλ. είναι Ακελικός), είτε είναι ηλίθιος (το ένα φυσικά δεν αποκλείει το άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...