Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Της πεκάτσας το γάλα...



Σίγουρα ακούσετε την πιο κάτω είδηση...

"Πιο ακριβό θα πωλείται από την 1η Οκτωβρίου το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω αυξήσεων που επιβάλει η Οργάνωση Αγελαδοτρόφων στη τιμή του γάλακτος.


Παράλληλα και ο Σύνδεσμος Αρτοποιών προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξουν ανατιμήσεις στο προσεχές μέλλον, τότε κανένας κλάδος δεν θα μπορεί να επιβιώσει.

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Χοιροτρόφοι οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, αξιολογούν την κατάσταση και αναλόγως θα πράξουν.


Ο Διευθυντής της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων Νίκος Παπακυριακού ανέφερε ότι από την πρώτη Οκτωβρίου επιβάλλεται αύξηση προς τις βιομηχανίες της τάξης του 1,7 σεντ του ευρώ.

Έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το ψωμί εξέφρασε μιλώντας στον 107.6 ο πρόεδρος συνδέσμου καταναλωτών Πέτρος Μάρκου.

Ο κύριος Μάρκου διαβεβαίωσε ότι ο σύνδεσμος προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και κάλεσε την επιτροπή ανταγωνισμού να δραστηριοποιηθεί."


Ήδη η πεκάτσα ενημερώθηκε, ότι ο κόσμος άρχισε να διαφυλάττει το γάλα του ως κόρη οφθαλμού...Ιδού και η απόδειξη...


Αναμένω αντίστοιχες ανακοινώσεις πάνω σε ψυγεία, ερμαράκια κτλ, του τύπου "Ο σιοίρος εν δικός μου, μην τον ενοχλείτε", "Όποιος φάει το ψωμί μου θα τον ακκάσω μες τα λαιμά", "Προσοχή ο σιοίρος ακκάνει", "Το γάλα αϊράνι δεν γίνεται" και άλλα τέτοια...

Τα τύμπανα του πολέμου του γάλατος ηχούν... Θα γίνουν επικές μάχες για τα γάλατα, τα ψωμιά και τους σιοίρους... Και όλα αυτά σε μια χώρα που δόξα σοι ο  θεός οι κατσέλλες και οι σιοίροι δεν λαλούν να λείψουν...

Ως πεκάτσα δεν ανησυχώ... βλέπετε έχω του πουλιού το γάλα.

2 σχόλια:

  1. pe tous exei to lidl dio giaourtia ellinika mesaio megethos 1 kai kati eyro. o xoiros o germanikos en pio koultouriarikos pes kai ton xoirotrofon mas an exoun amfivolia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πάλε να εξηγώ για το γάλα??

    Δεν φταινε οι παραγωγοι για τις υψηλές τιμες. Αν εχετε αποριες σε αυτό να σας το εξηγήσω πιο αναλυτικά για να το καταλάβετε.

    Πληροφοριακά τα 3 από τα 15 χοιροστάσια της Αραδίππου βαζουν λουκέτο λογω του ότι δεν μπορουν να αντεπεξέλθουν στην αυξηση της τιμής των ζωωτροφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...